Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус у Львові

П'ятниця, 3 грудня 2021, 13:50

Показники захворюваності дозволяють вийти Львівщині з червоної зони – Олег Когут

коронавірус у Львові

Регіональний координатор з питань вацинації на Львівщині Олег Когут сьогодні заявив, що показники захворюваності коронавірусом дозволяють вийти області з червоної зони. 

"Фактично всі показники протягом останніх днів дозволяють вийти Львівщині з червоної зони. Зараз на центральному рівні розглядається питання щодо переходу в жовту зону. Буде прийняте рішення чи ні, наразі невідомо" – сказав він на брифінгу. 

Когут відзначив, що попри загальне покращення ситуації в області залишається високим показник госпіталізації хворих з підозрою на коронавірус.  

"Загалом ситуація покращилася. Але госпіталізація осіб з ознаками коронавірусу залишається на високому рівні. На жаль, у  реанімаційних відділеннях перебуває в середньому 200 осіб. На вчорашній день таких було 197. З цього числа осіб майже кожен третій потребує штучної вентиляції легень. На щастя, кількість ліжок, які є в області, забезпечені киснем практично на 99%", - сказав Когут. 

Олег Когут відзначив зниження темпів вакцинації протягом останнього тижня на Львівщині.

"Щодо вакцинації, то показник на Львівщині дещо вищий, ніж в середньому по Україні. Загалом в області вакциновано майже 1 650 000 осіб. Першою дозою вакциновано трішки понад 45% і двома дозами – майже 37%. Причиною може бути нерозуміння людей необхідності вакцинації", – вважає він. 

Нагадаємо, що 27 жовтня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла Львівську область до червоної зони карантину.

Новина  створена в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст статті не обов'язково зображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.