Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка дерев

lviv.dei.gov.ua

Середа, 8 грудня 2021, 16:33

На території природного парку Бойківщина вирубали дерева на майже 180 тисяч гривень

вирубка дерев

Боринський лісгосп провів санітарну рубку на території природного парку "Бойківщина" без відповідних дозволів.

Про це повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції України.

Екоінспектори провели позапланову перевірку на території ДП "Боринське лісове господарство" та виявили, що лісгосп минулоріч дозволив незаконно вирубати ліс на території природного парку "Бойківщина".

"ДП "Боринське лісове господарство" в 2020 році видало лісорубний квиток на проведення вибіркової санітарної рубки загальним об'ємом 93 м³ в кварталі 34 виділ 29 площа 3 га Сянківського лісництва в межах території природно-заповідного фонду загальнодержавного значення НПП "Бойківщина".

Документ видано без затверджених Міністерством екології та природних ресурсів України відповідних лімітів, а також без відповідного дозволу, що видається Львівською ОДА. Таким чином, вирубування дерев на вищезазначеній ділянці проведено незаконно" – йдеться у повідомленні.

Вартість завданих збитків становить 179 359 грн.

Матеріали перевірки для встановлення винних осіб Держекоінспекція скерувала до правоохоронців.

Додамо, у 2020 році на території Львівської області загинули 622 га лісів, основними причинами назвали шкідників та хвороби.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.