Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

працевлаштування

П'ятниця, 10 грудня 2021, 15:27

На Львівщині зареєстрували трохи більше п'яти тисяч вільних вакансій

працевлаштування

Станом на початок грудня цього року у центрі зайнятості області зареєстрували 5,2 тисячі вільних вакансій, а роботу шукали більше 13 тисяч безробітних.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 грудня цього року у центрах зайнятості області роботу шукали 13,3 тисяч осіб, серед яких переважали жінки (65,6 %) та мешканці міст (60,6%).

"Значна частка вільної робочої сили зосереджена у Львові – 31%, ще майже 27% склали жителі Самбірщини, Старосамбірщини, Турківщини, Жидачівщини, Жовківщини та Миколаївщини" – заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, більшість тих, хто потребував допомоги у працевлаштуванні, мали дипломи вишів (67%), чверть здобула професійно-технічну освіту, а 8% – повну або базову загальну середню. Серед безробітних 57% обіймали посади службовців, 36% – працювали робітниками, а решта – особи без професії або такі, що займали місця, що не потребують спеціальної підготовки.

Наразі незаповненими в області залишаються 5,2 тисяч вакансій, що на тисячу менше, ніж минулого року. Майже половину з них задекларували працедавці Львова. Найбільшу потребу в кадрах – 24% – мали фірми і компанії, що ведуть діяльність у сфері переробної промисловості, а також ті, що займаються оптовою та роздрібною торгівлею або ремонтом автотранспортних засобів (14,3%).

За сприяння служби зайнятості у січні-листопаді роботу знайшли 27,5 тисяч осіб, у тому числі 19,8 тисяч безробітних.

Нагадаємо, станом на 1 жовтня цього року у центрі зайнятості області зареєстрували 6 000 вільних вакансій, а роботу шукали більше 16 тисяч безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.