Зміст статті

9 грудня 2021Єлизавета Баурда

16 історій жінок

Виставка "16 історій жінок" у львівському Палаці мистецтв.

У львівському Палаці мистецтв відбувається виставка "16 історій жінок", яка присвячена міжнародній акції протидії домашньому насильству (відбувається щороку з 25 листопада до 10 грудня).

На виставці представлено 16 реальних історій жінок, які пережили насилля з боку родини чи чоловіка. Виставка пронизана страхом, болем та стражданнями жінок, які мали відмовитися від звичного темпу життя, щоб врятувати себе та своїх дітей. Вони повинні були навчитися жити по-новому задля свого кращого майбутнього.

Авторки експозиції: фотографиня Марія Казван та художниця Тетяна Федяй. Біля входу на виставку розміщені коментарі двох авторок про свої роботи.


"Я пропустила кожну історію, наче крізь себе, і сподіваюсь, донесла образ жінки, про яку мовчать. Жінки, яка вимушена стати сильною, щоб протистояти кривднику та залишитися живою. Жінка, яка вижила, бо побачила вихід", – художниця Тетяна Федяй.

Картини та фотографії зображують емоційний стан жінок, які оповідають свою історію. Для повного розкриття історій фотографиня Марія Казван також використовує відео, які можна переглянути просканувавши QR-код на її роботах.

Виставка у Палаці мистецтв триває до 10 грудня. Однак, всі роботи та історії можна подивитися на сайті проєкту, який реалізовує громадська організація "Центр "Жіночі перспективи".


Репортаж створений в межах проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст статті не обов'язково зображає погляди ЄС.

Автор: Єлизавета Баурда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.