Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пошукові роботи

pravda.com.ua

Четвер, 9 грудня 2021, 13:17

СБУ знайшла тіло вбитого водія BlaBlaCar Тараса Познякова

пошукові роботи

Служба безпеки України відшукала тіло вбитого у 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.

Про це повідомила Українська правда.

Служба безпеки України відшукала тіло вбитого в 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.

"Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства" − повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

За даними джерела Української правди, тіло знайшли поблизу траси "Житомир − Київ". Минулого тижня стали відомі результати експертизи. Інформацію частково підтвердили в СБУ.

Слідство отримало інформацію щодо обставин вбивства Познякова. За цими даними безпосередньо застрелив львів’янина громадянин Росії Луан Кінгісепп з пістолета "ТТ". Кінгісепп зі своїм "побратимом" Дмитром Голубом закопали тіло вбитого та знищили засоби зв’язку, а автомобіль "Ауді А6" вбитого заховали в одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі Київської області у знайомого Голуба.

Пошук місця поховання тіла Познякова ускладнювався суттєвими змінами рельєфу за п’ять з половиною років, які минули з часу вбивства.

До пошукових робіт залучалася важка техніка, а також застосовувалося спеціальне технічне обладнання − георадар "Easy Rad − GPR", що використовується відділом репатріаційних заходів та пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ.

Нагадаємо, у вівторок, 7 грудня, Верховний Суд залишив у силі довічний вирок Дмитру Голубу, якого засудили за вбивство водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова.

Зазначимо, що 25-річного Тараса Познякова востаннє бачили у квітні 2016 року, коли він поїхав на власній машині до Києва. Відомо, що через BlaBlaCar він погодився підвезти двох осіб, які представилися учасниками АТО. Згодом автомобіль Познякова зі слідами крові знайшли у Києві.

Причетними до зникнення Тараса Познякова поліцейські вважали двох уродженців Російської Федерації. У 2016 році поліція в Хмельницькій області затримала колишнього бійця "Правого сектора" Дмитра Голуба за підозрою у вбивстві Тараса Познякова.

Додамо, у 2018 році очільника львівського Правого сектору Тараса Бобанича (Хаммера) викликали до ГПУ у справі вбивства Тараса Познякова, який підвозив через BlaBlaCar попутників до Києва.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.