Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

За збереження права на життя

Неділя, 12 грудня 2021, 21:21

Майже 200 осіб долучилося до акції За збереження права на життя у Львові

За збереження права на життя

Сьогодні у Львові близько 200 осіб долучилося до акції За збереження права на життя з метою зупинити ухвалення законопроєкту 4142 "Про систему громадського здоров'я".

Організатором акції виступив рух Права людини, учасники якого у виступах заперечували, що вони є антивакцинаторами, а стверджували, що виступають за права людей.

Акція розпочалася біля пам'ятника Іванові Франку. Під гаслами "STOP 4142", "За конституційний лад" та "Ні медичному терору" учасники провели ходу вулицями Львова з плакатами, банерами, прапорами та колонкою, з якої грала українська музика та звучали гасла протесту. Колону супроводжували працівники поліції до Площі Ринок, де відбулось віче. 

Організатори віче подзвонили Остапу Стахіву і через колонку транслювали телефонну розмову з ним. Стахів у промові закликав учасників акції не боятися, не слухати "брехунів політиків" та не дивитися "зомбоящик".

"Всі їхні потуги є нікчемні, бо ваші молитви є сильнішими за їхні оці щурячі вчинки, вони тут бігають зі своїми глушилками, не дають проводити ефіри, записують. Тільки я вийду на вулицю, чекісти зразу фотографують все, що в мене записано в блокноті… Тому вийшовши сьогодні за правду, ви йдіть сміливо", - звернувся до учасників акції Остап Стахів. 

Провідники акції наголошували, що чиновники порушують Конституцію України, права та свободи громадян. Крім того, вони вимагали свободу засновнику руху Остапу Стахіву, проти якого відкрили кримінальну справу за дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу. 

Учасники акції проігнорували правила дотримання дистанції та не використовували засоби індивідуального захисту.

Акції За збереження права на життя відбулась нині у кількох містах України.

Нагадаємо, що законопроєкт 4142 "Про систему громадського здоров'я" ухвалений за основу 4 лютого. У ньому пропонуються кілька нововведень, які стосуються вакцинації в Україні. Зокрема, спрощення процедури вакцинації,  тепер не потрібний письмовий дозвіл на проведення ін'єкції, громадяни будуть підписувати документи лише в разі відмови від вакцинації.

Перед тим, 10 грудня Остап Стахів опублікував на своєму телеграм-каналі відео, де заявив про напад на нього працівників психіатричної лікарні.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.