Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

Прес-реліз,   Понеділок, 13 грудня 2021, 11:19

Потрібна державна політика у сфері охорони лісів – Цимбалюк

Михайло Цимбалюк

Вирубка лісів в Україні набула загрозливих масштабів, нам потрібна чітка державна політика у сфері їх охорони.

Про це у спілкуванні з журналістами заявив народний депутат України від ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк, інформує пресслужба Львівського обласного партосередку.

За його словами, насправді ситуація критична.

«Лісова галузь ніколи за роки незалежності не була в такому стані. Сьогодні Держлісгоспи замість того, щоб займатися відновлюванням лісів, їх поставили перед вибором: хочеш платити зарплату працівникам, лісівникам – бери заготовляй деревину, її продавай, а продає центральне агентство через аукціони тощо, і тоді отримуватимеш гроші для зарплати», – наголосив Михайло Цимбалюк.

Політик переконаний, що попри заборону експорту лісу-кругляку, його продовжують вивозити з України нелегально – під виглядом дров відправляють ділову деревину.

«Так, як зараз викрадають ділову деревину – бук, дуб, смереку, ялицю, сосну – не було в жодні роки. Тому має бути державна чітка політика щодо відновлення лісів і відповідальність тих, хто очолює сьогодні Державне лісове господарство», – підсумував Михайло Цимбалюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.