Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

lviv.gp.gov.ua

Понеділок, 13 грудня 2021, 16:29

Медики однієї із лікарень Львова продавали підробні Covid-сертифікати

затримання

Поліцейські викрили схему із виготовлення та збуту підроблених Covid-сертифікатів в одній із міських клінічних лікарень Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці викрили схему із виготовлення та розповсюдження підроблених сертифікатів вакцинації від Covid-19 на території міста, яку організували працівники однієї із міських клінічних лікарень Львова.

"Медперсонал однієї із міських клінічних лікарень Львова організував схему продажу підроблених сертифікатів від Covid-19, підшукуючи "клієнтів" серед своїх знайомих. В подальшому медпрацівниця, фактично не проводячи щеплення, вносила до електронної медичної системи HELSI недостовірні відомості про проходження вакцинації. Після внесення даних в систему HELSI Covid-сертифікат автоматично формувався в мобільному застосунку "Дія", а паперовий сертифікат можна було забрати у заздалегідь узгодженому місці" –наголосили у прокуратурі.

Один фальсифікований сертифікат коштував від 2 000 до 4 000 грн.

Під час обшуків поліція вилучила мобільні телефони, комп’ютерну техніку, медичну документацію з записами про псевдовакцинацію, в тому числі підроблені Covid-сертифікати.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про призначення ряду експертиз та повідомлення фігурантам про підозру.

Нагадаємо, 10 грудня поліція проводила обшуки у амбулаторно-поліклінічному відділенні Шевченківського району через підозри у підробці сертифікатів вакцинації.

Також на початку листопада у області викрили групу осіб, які виготовляли близько тисячі сертифікатів про вакцинацію та майже дві тисячі негативних ПЛР-тестів щомісяця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.