Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДПСУ

Середа, 15 грудня 2021, 14:34

Українські прикордонники розпочали застосовувати зброю

ДПСУ

Набув чинності закон, згідно з яким прикордонникам можна застосовувати зброю.

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Сьогодні, 15 грудня, набув чинності закон про застосування зброї прикордонниками, який Верховна Рада прийняла у листопаді цього року.

Зокрема, закон дає прикордонникам право здійснювати візуальний огляд осіб, речей, транспортних засобів та проводити особистий огляд затриманих. Також вони можуть оглядати і, в разі необхідності, вилучати речі, які можуть бути речовими доказами або завдавати шкоди життю або здоров'ю людей.

Прикордонники також зможуть використовувати і застосовувати засоби візуального і технічного спостереження і фіксації, технічні засоби прикордонного контролю, світлотехнічні та сигналізаційні засоби, інженерні боєприпаси, споруди і загородження.

Крім цього, прикордонники відтепер зможуть використовувати наручники, шоломи, сітки для зв'язування, гумові та пластикові кийки, засоби, споряджені речовинами сльозогінної і дратівної дії, засоби примусової зупинки транспортного засобу.

Для примусового відкриття приміщень або усунення перешкод для затримання особи, яка не виконує вимог військовослужбовця, прикордонники зможуть використовувати гранати, боєприпаси та малогабаритні вибухові пристрої.

Законопроект також дозволяє використовувати вогнепальну зброю для зупинки транспортного засобу шляхом його пошкодження, якщо водій своїми діями створює загрозу життю чи здоров'ю людини, примусового припинення польоту безпілотного літального апарату, що здійснює політ у межах прикордонної смуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.