Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Остап Стахів

Четвер, 16 грудня 2021, 18:15

Агнця Стахіва не пускали до суду через брак знамена звірини на правиці

Остап Стахів

Нині у Львівському апеляційному суді відбувся розгляд позову Остапа Стахіва. 

Обвинувачений особисто прибув до суду. Разом із ним прибули його прихильники - активісти руху За права людини, головою якого є сам Стахів, щоб підтримати свого лідера.

Стахів та декілька десятків його прихильники не потрапили на судове засідання.

Вони обступили вхід до суду та вимагали впустити їх у середину. Самого Стахіва не впустили через карантинні обмеження, оскільки він відмовлявся одягти маску, а його прихильники з масок лише сміялися та називали їх "намордниками".

Прихильники Стахіва, після відмови втустити їх в будівлю суду, викликали слідчо-оперативну групу та заявили про порушення їхніх прав, а Остап Стахів вийшов до них з провомою:

"Люди, мене не впускають на судове засідання, тому що я подав заяву, і не погоджуюся з тим, що відбувається у моєму житті. У мене є кривосуддя, а не правосуддя, коли мене запроторили в СІЗО, а пізніше  - в психлікарню. Вони не звертали увагу на те, чи я в масці, чи без маски. Мене туди запроторили, а тепер вони не пускають мене на судове засідання. Це боягузи!", – заявив він.

В очікуванні наряду поліції Стахів також звернувся до правоохоронних органів.

"Ви – щурі! Бігаєте по людях! Чому депутатів народних, які крадуть мільярди, ви пальцем не чіпаєте? Чому чиновників і міністрів, які накрали мільярди, ви пальцем не чіпаєте? Боягузи! Виходь народ! За себе, не за мене виходь!", – сказав Стахів.

Пізніше до Львівського апеляційного суду прибув наряд патрульної поліції, але він відмовився прийняти у Стахіва заяву та пояснив це тим, що це не його компетенція.

Натовп продовжував тиснути на правоохоронців, які не пропускали Стахіва у зал суду. Спочатку вони казали, що правоохоронців рано чи пізно покарають, а пізніше зверталися до охоронців з закликами прокинутися та перестати виконувати вказівки.

"Якщо вас оголосять хворими та відправлять у концтабір просто так, а ваше майно заберуть, то чи ви погодитеся з таким рішенням?", – звернулася до охоронців одна з прихильниць Стахіва.

Натовп, який підтримував Стахіва, чіпляли на правоохоронців квіти з викриками "Так красиво!" та знімали це на камеру.

Через годину до суду прибув ще один наряд правоохоронців. Прихильники Стахіва продовжували вимагати в них, щоб слідчо-оперативна група з'ясувала, що за люди не дають їм пройти до суду, а також, щоб поліціянти негайно припинили цей злочин.

"Ми зараз постоїмо з вами, люди проходять, а нас не пускають. Ми хочемо, щоб спочатку припинили злочин, а заяву ми напишемо обов'язково!", – заявили вони.

Після цього наряд зайшов у будівлю суду, звідки через деякий час вийшов з документами, на підставі яких стахівці збиралися писати заяву.

"Ідіть, зніміть хорошу копію та виходимо й  пишемо, 109 ст., я пишу, повалення конституційного ладу", – наголошував прихильник Стахіва.

Зазначимо, що кореспондента Варіантів в приміщення суду не впустили, але, як вже стало відомо, Львівський апеляційний суд відмовив Остапу Стахіву в апеляції на ухвалу про призначення стаціонарної психіатричної експертизи. Суд, розглянувши апеляційну скаргу у закритому судовому засіданні, відмовив в її задоволенні, а рішення суду першої інстанції залишив без змін. Ухвала апеляційного суду не підлягає оскарженню.

Нагадаємо, що нещодавно  близько 200 осіб  з руху Права людини долучилося до акції "За збереження права на життя" у Львові.

Крім того, 10 грудня Остап Стахів опублікував на своєму телеграм-каналі відео, де заявив про напад на нього працівників психіатричної лікарні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.