Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 17 грудня 2021, 14:06

На Пимоненка зведуть багатоповерховий житловий комплекс із підземним паркінгом

візуалізація

Виконком дозволив збудувати на вул. Пимоненка 8-поверховий житловий комплекс з дворівневим підземним паркінгом та центром для дошкільнят.

Сьогодні, 17 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ПП "Зодчий 2010" багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом у садівничому кооперативі "Зелена балка" на вул. Пимоненка у м. Львові.

Новий житловий комплекс збудують на земельній ділянці, площею 0,3524 га, що перебуває у приватній власності та передбачена для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Згідно із містобудівною документацією, житловий комплекс складатиметься із двох секцій, висотою 32 метри та 26 метрів, що становить 8 та 6 поверхів відповідно. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 40%, площа забудови складатиме 1401,58 м².

У новому житловому кварталі забудовник облаштує майданчик для дітей загальною площею у 188,74 м², майданчик для занять фізкультурою – 59,1 м², майданчик для відпочинку дорослого населення – 65,5 м², стоянку велосипедів.

Площа озеленення, згідно із проєктом, становить 1320 м², а площа замощення – 740 м².

Як пояснив головний архітектор міста Антон Коломєйцев, на першому поверсі передбачені комерційні та громадські приміщення, а також центр для дошкільнят. Крім цього, у житловому комплексі облаштують підземний дворівневий паркінг.

"Попередньо забудовник отримав містобудівні умови та обмеження на офісний центр з торгівельними закладами, а у цій частині буде житлове будівництво" – додав Антон Коломєйцев.

Також забудовника зобов'язали збудувати нову дорогу, яка з'єднає вул. Пимоненка і вул. Пасічну.

За словами Коломєйцева, будівництво повністю відповідає усім будівельнии нормам та вимогам. 

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови відповідно до детального плану території у межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки, вулиці проектованої 4.

За даними аналітичної системи YouControl, ПП "Зодчий 2010" зареєстроване з 2011 року у Львові, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником будфірми є ТзОВ "Лев Девелопмент" – ще одна будівельна компанія, що належить львів'янину Василь Левицький та мешканцю Івано-Франківська Олександру Островському.

У листопаді 2019 року виконком міськради дозволив ТзОВ "Лев Девелопмент" звести апарт-готель на вул. Т. Шевченка, 73-А, 73-В, 73-Д у Львові, а у червні 2020 року Василь Левицький отримав дозвіл на зведення конференц-готелю на вул. Т. Шевченка, 62, 64.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.