Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

https://www.lviv.dei.gov.ua/posts/830

П'ятниця, 17 грудня 2021, 13:15

Екоінспектори знайшли нелегальні будиночки біля водоспаду Кам’янка

Інспектори оцінюють збитки для екології та готують штрафні санкції порушникам.  

Інспектори державної екологічної служби Львівської області в рекреаційній зоні «Водоспад на річці Кам’янка» на території Національного природнього парку «Сколівські Бескиди» Стрийського району у ході позапланової перевірки виявили дерев’яні будиночки, встановлені за відсутності дозволу на зайняття земельної ділянки. 

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Незаконне зайняття території було здійснене в зоні з обмеженим режимом господарської діяльності, в межах прибережної смуги річки Кам’янки - сказано у повідомлені.  

Екологічна інспекція вживає заходи для притягнення до відповідальності винних осіб, а також займається розрахунком розмірів шкоди, яка була заподіяна внаслідок самовільного розміщення будиночків на земельній ділянці природно-заповідного фонду.

Самовільне зайняття земельної ділянки є проявом самовільства та нехтування законодавством, а протиправне використання землі порушує право власності та оренди гарантоване Конституцією України (КУ), - зазначено на відкритому порталі місцевого самоврядування в Україні.

Згідно з положенням пункту 7 частини першої статті 92 КУ, правовий режим власності визначається виключно законами України.

 

Нагдаємо, нещодавно екоінспекція застерегла польське турагенство від джипінгу в українських Карпатах.

 Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.