Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДТП у Львові

Понеділок, 20 грудня 2021, 11:08

Посадовців Сихівської РА судитимуть за смерть дитини через неприкріплений люк

ДТП у Львові

Двох посадовців Сихівської РА звинувачують в порушенні правил щодо безпеки дорожнього руху, які призвели до смертельної ДТП у березні цього року.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

У п'ятницю, 17 грудня, двом посадовцям Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради повідомили про підозру у порушенні нормативно-правових актів, норм і правил, що стосуються убезпечення дорожнього руху, що призвело до смерті (ст. 288 КК України).

Зокрема, у березні цього року на вулиці Зеленій у Львові каналізаційна кришки вилетіла з-під колес авто ДСНС та врізалася у зустрічну автівку, внаслідок чого помер 10-річний хлопчик.

"Розслідуванням встановлено, що вказаний дорожній люк до моменту дорожньо-транспортної пригоди тривалий час перебував у пошкодженому стані, що в свою чергу залишилось поза увагою підозрюваних, які зобов’язані здійснювати контроль за технічним станом вулично-шляхової мережі, забезпечувати її утримання у стані, що відповідає встановленим вимогам.

У той же час, навіть при неможливості ліквідації даних вибоїн у визначені терміни, фігуранти не вжили заходів до негайного встановлення за 50-100 м до небезпечної ділянки відповідних дорожніх знаків. Внаслідок чого трапилась смертельна ДТП" – йдеться у повідомленні.

У Нацполіції Львівщини наголосили, що начальнику та спеціалісту відділу комунального господарства Сихівської РА загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Зазначимо, з 2017 року Галину Гладяк призначили головою Сихівської районної адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.