Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АС №2

Середа, 22 грудня 2021, 12:40

Депутати Львівщини вимагають врегулювати питання компенсації від пільгових перевезень

АС №2

Львівська облрада звернулася до ВРУ з проханням запровадити державне регулювання щодо компенсації втрат від пільгових перевезень.

Вчора, 21 грудня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Верховної Ради щодо невідкладного розгляду законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг".

"За" проголосували 55 депутатів.

У зверненні наголошується, що облрада стурбована відсутністю державного регулювання щодо компенсації втрат від пільгових перевезень автомобільним транспортом.

"Кабінетом міністрів внесено до ВРУ проєкт Закону України від 25.06.2021 №5651 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг", яким урегульовано питання реалізації права на пільги з оплати проїзду у формі грошової компенсації. Таким чином, саме органам місцевого самоврядування надано повноваження щодо визначення порядку надання розмірів грошової компенсації для врегулювання питання надання таких пільг. Реалізація положень законопроєкту не потребуватиме додаткових видатків з державного бюджету" – йдеться у зверненні.

Тому депутати закликають ВРУ в найкоротші терміни розглянути проєкт цього закону.

Нагадаємо, вчора депутати прийняли бюджет Львівщини на 2022 рік. У ньому для відшкодування втрат доходів від пільгового перевезення планується спрямувати 3 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.