Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ходорів

Середа, 22 грудня 2021, 13:44

Депутати Ходорова відмовилися приймати бюджет на 2022 із преміями для чиновників

Ходорів

Три фракції Ходорівської міськради зірвали сесію через наявність у бюджеті громади на 2022 рік коштів на преміювання чиновників.

Про це повідомила прес-служба Ходорівської міської об'єднаної територіальної громади.

Вчора, 21 грудня, депутати фракцій Української Галицької партії, ВО Свободи та ВО Батьківщина відмовилися брати участь у сесії Ходорівської міської ради, тому для реєстрації засідання забракло голосів.

На цій сесії депутати повинні були розглядати бюджет Ходорівської ОТГ на 2022 рік, а також низку інших питань.

"Прямим обов’язком депутата місцевої ради є його обов’язок брати участь у роботі ради. Своїми деструктивними діями група депутатів Ходорівської міської ради грубо порушили чинне законодавство України в частині розгляду заяв громадян" – наголосили у міськраді.

За словами начальниці управління фінансів Ходорівської міськради Іванни Глушко, у випадку, якщо депутати не приймуть бюджет, то наслідком цього буде знижена виплата зарплат усім працівникам освітніх закладів, заборгованість за комунальні послуги, не будуть подані на конкурс проекти місцевого розвитку через відсутність співфінансування зі сторони міськради тощо.

"Депутати від Української Галицької партії, партії Свобода та Батьківщина займаються політичними маніпуляціями, запевняючи своїми висловлюваннями, що будуть проводитися всі видатки, крім видатків на "чиновників". У ніч з 19 на 20 грудня у соцмережах появилася вимога від депутатів цих фракцій, яка була подана до міської ради тоді, коли бюджет був повністю сформований. Вказана вимога не могла бути зреалізована, оскільки не відповідає вимогам чинного бюджетного законодавства" – заявили у міськраді.

Натомість депутат ВО Батьківщина у Ходорівській міськраді Володимир Ревер заявив, що депутати у бюджеті на 2022 рік запропонували лише зменшити видатки на преміювання чиновників Ходорівської міської ради, а час на затвердження бюджету ще є.

"Ми запропонували владі зменшити собі премії за "видатні досягнення", а зекономлені кошти передати для підтримки соціально незахищених людей. Звернулися з пропозицією провести перемовини з цього питання. І тут почалося... Про те, що не буде фінансуватися оплата праці з першого січня – це міф. Соціальна сфера фінансуватиметься на рівні минулого року, а от премій чиновникам не буде – тому такий гвалт. У нас є ще декілька днів для проведення перемовин і прийняття бюджету, до чого ми закликаємо інші "провладні" фракції" – пояснив Ревер.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.