Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Вівторок, 28 грудня 2021, 16:49

У бюджету розвитку Львова пропонують зменшити кошти на медицину – Веремчук

медичний заклад у Львові

На 2022 рік виконком Львівської міськради пропонує у два рази менше коштів на медицину, ніж у 2021 році.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як заявив голова постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Львівської міськради від ВАРТИ Валерій Веремчук, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв пропозиції бюджету розвитку на 2022 рік у якому на медичну галузь передбачено у два рази меншу суму, ніж у поточному році.

За його словами, виконавчі органи на медицину пропонують передбачити 205 млн грн, на соцзасхит – менше 13 млн грн.

"Водночас у 2021 році на медицину вдалось залучити значну суму. Вкінці року вона складала близько 460 млн грн. Чому ж зменшуватимуться виплати? Значна сума коштів йде на обслуговування кредитів, покриття різниці тарифів по газу. Місто набрало багато фінансових зобов’язань і кредитів, які треба обслуговувати" – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Веремчук, дуже важливим питанням для Львова є закупівля медичного обладнання. Однак з цих 205 млн грн, тільки 2 млн грн скерують на закупівлю обладнання.

"Решту коштів спрямують на ремонти медустанов. А 2 млн грн – це навіть не пів рентгенапарату. Вважаю, що ухвалювати бюджет розвитку міста з 2 млн грн на медобладнання просто неприпустимо. На мою думку, на цю статтю видатків треба закласти щонайменше 100 млн грн. Адже без обладнання лікарі лікувати не зможуть" – наголосив Веремчук.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.