Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

П'ятисекційний трамвай

фейсбук концерну електрон

Четвер, 23 грудня 2021, 14:29

Другий п'ятисекційний трамвай поставили на рейки у Львові

П'ятисекційний трамвай

До Львова прибув другий з десяти п'ятисекційних трамваїв "Електрон", куплених в кредит за кошти Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомив концерн "Електрон" на сторінці у Фейсбук.

Сьогодні вночі, 23 грудня, у Львові поставили на рейки другий п'ятисекційний трамвай "Електрон".

"Сьогодні уночі ще один п’ятисекційний трамвай "Електрон" прибув у депо ЛКП "Львівелектротранс". Це вже другий новенький вагон з нової партії трамваїв для Львова", – повідомили у Facebook концерну "Електрон".

Перший п'ятисекційний трамвай місто отримало 10 грудня цього року.

Трамвай "Електрон" T5L641 – це п’ятисекційний однопросторовий вагон з системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та осіб з обмеженою здатністю пересування. Кількість місць для сидіння – 56, загальна пасажиромісткість трамвая – 265 осіб.

До кінця цього року ще 1 трамвай передадуть місту, а в першій половині 2022 – ще 7. Електротранспорт купили за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку через участь Львова в проєкті "Міський громадський транспорт України". За цим проєкт місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв. Вартість одного економного п’ятисекційного трамваю складає близько 1,9 мільйона доларів.

Додамо, наприкінці лютого депутати Львівської міськради підтримали надання місцевої гарантії "Львівелектротрансу" на отримання кредиту від ЄБРР у 3 млн євро для капітального ремонту трамвайних вагонів з переобладнанням під пасажирів з обмеженою мобільністю. У вересні цього року в експлуатацію запустили трамвайне депо на вулиці Промисловій, що було реконструйоване за кошти ЄБРР. Контракт був укладений на 3,4 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.