Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військові

Четвер, 23 грудня 2021, 16:10

В Україні жінок окремих спеціальностей ставитимуть на військовий облік

військові

Міноборони затвердило перелік професій, представниці яких повинні стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних.

Про це повідомило РБК-Україна.

У п'ятницю, 17 грудня, набув чинності наказ Міністерства оборони України, яким затвердили перелік професій, представниці яких повинні стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних.

Зокрема, на військовий облік ставитимуть жінок-медиків, фінансистів, бухгалтерів, менеджерів, програмістів, журналістів, музикантів та ін.

Згідно з документом, жінки від 18 до 60 років повинні будуть ставати на облік, якщо вони придатні до військової служби. Алгоритм постановки жінок на військовий облік не відрізнятиметься від того, який діє для чоловіків.

"Є певний перелік професій, які повинні бути поставлені на облік. Жінка повинна повідомити свого керівника підприємства, з'явитися до центру комплектування протягом 2022 року та з'ясувати чи підлягає вона військовому обліку, бо є вікові обмеження та по здоров'ю" − повідомив начальник управління персоналу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

За словами Горбача, у центрі комплектування потрібно буде написати заяву та надати документи (паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про одруження, народження дітей, закінчення навчального закладу, довідку з закладу, де працює). Тоді якщо жінка підлягає військовому обліку її направлять на військово-лікарську комісію за місцем реєстрації.

Нагадаємо, в Україні додаток Дія поширять на призовників та військовозобов’язаних.

Додамо, у квітні президент підписав закон, який дозволяє призивати на військову службу резервістів без мобілізації в особливий період.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.