Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валерій Веремчук

lvivrada.gov.ua

Середа, 29 грудня 2021, 16:39

Місто має продовжити позитивну динаміку розвитку медичної галузі у Львові – Веремчук

Валерій Веремчук

Комісія охорони здоров’я пропонує передбачити у бюджеті розвитку більшу суму коштів для медичного обладнання.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як заявив голова постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Львівської міськради від ВАРТИ Валерій Веремчук, у 2021 році комісія напрацювала Стратегію розвитку медицини Львова та програму "Здоров’я львів’ян" і ініціювала, щоб ці програми були підкріплені закупівлею необхідного обладнання.

Депутат зауважив, що з раніше передбачених 205 млн грн, 203 млн грн планують скерувати на ремонти медзакладів. Однак якісна, безпечна медицина неможлива без сучасного обладнання.

"Місто має продовжити позитивну динаміку розвитку медичної галузі у Львові. Відтак ми спільно з управлінням охорони здоров’я опрацювали пропозиції лікарень та поліклінік, які звертались до нас, та сформували перелік необхідного медичного обладнання. На жаль, фінансова ситуація в місті не дозволяє нам говорити про те, що протягом року вдасться збільшити фінансування медичної галузі. Тому, можливо, варто обговорити співфінансування при закупівлі дороговартісного медичного обладнання, коли певний відсоток коштів ми виділятимемо з міського бюджету, а частину коштів даватиме медична установа" – наголосив Валерій Веремчук.

Зокрема, планують закупівлю обладнання:

- для трансплантології печінки та нирки для лікарні швидкої допомоги та дитячої лікарні;

- для 8-ї лікарні – обладнання для нейрохірургічних операцій;

- для 5-ї лікарні – комп’ютерний томограф для лікування планових хворих;

- два мамографи для поліклініки на вул. Симоненка та для 3-го ТМО – акушерство і гінекологія,

- рентгени, УЗД, аналізатор для поліклініки на Левандівці.

Додамо, вказані пропозиції медичної комісії враховані в пропозиціях бюджету розвитку і будуть розглянуті на пленарному засіданні Львівської міськради.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.