Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фальсифікат

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 30 грудня 2021, 11:08

Мешканці Львівщини організували підпільний цех з виробництва цигарок і алкоголю

фальсифікат

Фальсифікований тютюн та алкоголь продавали на території Львівської та Тернопільської областей.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної прокуратури.

 Вчора, 28 грудня, правоохоронці припинили діяльність масштабного підпільного цеху з виготовлення підакцизних товарів, який знаходився в нежитловому приміщенні в одному з населених пунктів Тернопільської області.

"Група осіб, куди входили мешканці Львівщини, організувала підпільне виробництво тютюнових виробів, облаштувавши в нежитловому приміщенні в одному з населених пунктів Тернопільської області підпільний цех.

З метою конспірації підприємство працювало в закритому режимі. Для маскування споживання виробництвом значної кількості електроенергії та безперебійної роботи промислової лінії на визначену потужність підприємство було облаштоване дизельною підстанцією, а незаконне виробництво було організоване позмінно" – наголосили у прокуратурі.

Фальсифіковану продукцію продавали через мережу гуртової та роздрібної торгівлі у Львівській та Тернопільській областях.

За попередніми підрахунками, виробничі потужності дозволяли виготовляти понад 50 000 пачок цигарок щодоби.

Поліцейські під час обшуків в будівлях на території Львівщини і Тернопільщини вилучили 2 промислові лінії для виробництва цигарок, сушильне обладнання, понад 10 тонн тютюну та понад 4,5 млн марок акцизного податку Молдови з ознаками підроблення, картонні коробки для фасування готової продукції під виглядом відомих торгівельних марок, а також комплектуючі і обладнання, чорнові записи та інше майно.

Крім того у підпільному складі знайшли понад 60 тисяч пачок готової контрафактної продукції. Загальна сума вилученого обладнання та цигарок складає понад 20 млн грн.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі обставини справи та особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення. Вирішується питання про накладення арешту на майно та призначення ряду експертиз.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.