Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зубри

ФБ Сколівських Бескидів

Четвер, 30 грудня 2021, 13:06

У парку Сколівські Бескиди двох зубрів планують відселити у вольєр

зубри

Керівництво "Сколівських Бескидів" планує відселити двох зубрів у вольєр, бо вони заходять у село та створюють дискомфорт місцевим жителям.

Про це повідомила пресслужба національного природного парку "Сколівські Бескиди".

Керівництво "Сколівських Бескидів" планує відселити двох зубрів у вольєр, бо місцеві мешканці звертаються до влади та до адміністрації парку зі скаргами.

Двоє дорослих самців зубра 20-річного віку заходять в село та його околиці, чим створюють дискомфорт місцевим жителям, поїдають молоді пагони плодових дерев та заготовлене для худоби сіно.

"Із становленням сталого снігового покриву та зниженням температури повітря, зубрам стає важче добувати у природі їжу, тому вони підходять до підгодівельних майданчиків, де служба охорони Майданського лісництва викладає для них корми" − йдеться у повідомленні. 

Зазначимо, зубри були завезені на територію парку з Німеччини та Австрії, де вони перебували у вольєрах 6 років та певною мірою звикли до людей. 

Спеціалісти нацпарку розробили проєкт, за яким відселять двох самців у вольєр, який облаштують в лісовому урочищі. Проєкт підтримали науково-технічна рада парку та Східницька селищна рада.

Тепер керівництво розраховує на підтримку Львівської облради та Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА цього проєкту та запиту на фінансування "Будівництво вольєра в Майданському лісництві для утримання доместикованих особин зубра європейського".

Нагадаємо, парк "Сколівські Бескиди" отримає в постійне користування 348 гектарів землі біля Сколе.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.