Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Сколівські Бескиди"

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:58

Сколівські Бескиди отримають у власність частину землі біля Сколе

"Сколівські Бескиди"

Парк "Сколівські Бескиди" отримає в постійне користування 348 гектарів землі біля Сколе.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького № 1144/0/5-21 від 22 листопада 2021 року.

Парк "Сколівські Бескиди" отримає у власність земельну ділянку площею ,8733 га, що знаходиться на території міської ради Сколе, для обслуговування парку.

"Надати НПП "Сколівські Бескиди" дозвіл на розроблення з урахуванням вимог державних стандартів, норм і правил у сфері землеустрою технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки на місцевості площею 348,8733 га, що розташована на території Сколівської міської ради Стрийського району Львівської області для збереження та використання національних природних парків (обслуговування національного природного парку)" – йдеться у розпорядженні.

У документі зазначено, що НПП "Сколівські Бескиди" має розробити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж цієї земельної ділянки та подати на затвердження облдержадміністрації.

Зазначимо, парк "Сколівські Бескииди" розташований у південній частині Львівської області, в межах Сколівського, Турківського та Дрогобицького районів. Парк займає площу у 35 684 га, з яких лише 24 702 га передані парку в постійне користування. На території парку розташований державний історико-культурний заповідник "Тустань", а також Східницьке родовище мінеральних вод.

Нагадаємо, у січні цього року Міндовкілля та Google створили віртуальний маршрут "Сколівськими Бескидами".

Додамо, у березні цього року Козицький виділив власникам "Бухти Вікінгів" майже 20 гектарів лісу поблизу Львова, а у червні киянка та Сокільниківська сільрада отримали для рекреаційних цілей лісові ділянки поблизу Славська та Львова.

Натомість у жовтні львівській фірмі дозволили отримати для рекреаційних цілей лісову ділянку біля села Мшана площею у 22 га.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.