Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

призовна капманія

Четвер, 30 грудня 2021, 13:52

Зеленський встановив терміни призовної кампанії у 2022 році

призовна капманія

З квітня і з жовтня в Україні розпочинаються весняний та осінній призови до армії.

Про це йдеться в указі Президента України №687/2021 від 29 грудня 2021 року.

Президент Володимир Зеленський видав щорічний указ про терміни проведення чергових призовів на строкову військову службу.

Відповідно до указу, наступного року проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу відбудеться з квітня до червня та з жовтня до грудня.

Звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили встановлені строки строкової військової служби, також передбачено провести у квітні – червні та жовтні – грудні.

Призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи заплановано розпочати на місяць раніше цих дат.

Призвані військовослужбовці строкової служби не виконуватимуть бойові завдання в зоні проведення ООС, натомість їх залучать до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасу та на посади, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації (крім тих, які дислокуються у Донецькій та Луганській областях).

Не підлягатимуть призову громадяни призовного віку, які навчаються. Їм надається відстрочка для здобуття освіти на весь період навчання. 

Відстрочка від призову також надається громадянам, які проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу при вищих військових навчальних закладах та військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Питання про призов або надання відстрочки (звільнення) від призову розглядають районні чи міські призовні комісії.

Нагадаємо, під час осіннього призову у Львівській області набрали 648 призовників. 

Додамо, нещодавно набув чинності наказ Міноборони про військовий облік жінок в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.