Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Остап Лозинський

ФБ Садового

Четвер, 6 січня 2022, 12:24

Помер львівський художник та іконописець Остап Лозинський

Остап Лозинський

Сьогодні помер відомий львівський художник та іконописець Остап Лозинський.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй Фейсбук-сторінці.

Сьогодні, 6 січня, у віці 39 років помер відомий львівський художник та іконописець, голова львівської "Асоціація музеїв та галерей" Остап Лозинський. 

Як повідомило видання "Збруч", Остап Лозинський помер від коронавірусу.

Зазначимо, Остап Лозинський народився у квітні 1983 року у Львові. Батько − Тарас Лозинський − відомий колекціонер і художник, засновник Інституту колекціонерства українських мистецьких пам’яток при Науковому товаристві ім. Тараса Шевченка. 

У 2004 році закінчив Львівський коледж декоративного мистецтва ім. Івана Труша (відділ розпис), у 2006-му − Львівську Національну Академію Мистецтв, потім аспірантуру Інституту народознавства НАН України.

Від травня 2006 року працював у Національному музеї імені Андрея Шептицького у Львові, був завідувачем сектору виставково-експозиційної роботи Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького, куратором виставкових та видавничих проєктів. З 2011 року − куратор виставкових проєктів галереї сучасного сакрального мистецтва Iconart.

З 2017 року − викладач теоретично-практичного курсу "Основи композиції" в іконописній школі Радруж Українського Католицького Університету (з 2017).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.