Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Четвер, 6 січня 2022, 15:00

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини від коронавірусу для всіх охочих

вакцинація на Львівщині

Бустерну дозу вакцини проти Covid-19 дозволили для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer. Тим, хто щепився вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншим препаратом згідно з дозволеними в Україні схемами.

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий Covid-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в "Дії" орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу можна користуватися своїм попереднім сертифікатом.

Нагадаємо, за весь час у Львівській області бустерну дозу вакцини від коронавірусу отримали 402 особи.

Додамо, наприкінці січня у Дії з'явиться Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою вакцини від коронавірусу.

Раніше Кабмін дозволив застосування додаткової дози вакцини від коронавірусу для людей, старше 60 років. Також застосування додаткової дози вакцини від коронавірусу дозволили людям з онкологією та з імунодефіцитним станом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.