Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Дмитро Дем’янюк

Четвер, 13 січня 2022, 14:50

У Львові розпочинається щорічний турнір зі стрибків у висоту

Дмитро Дем’янюк

У місті відбудеться 23 міжнародний турнір зі стрибків у висоту Меморіал Олексія Дем’янюка.

У суботу, 15 січня, у Львові пройде 23 міжнародний турнір зі стрибків у висоту «Меморіал Олексія Дем’янюка», заснований у 1999 році в пам'ять українського спортсмена-легкоатлета, майстра спорту міжнародного класу, учасника XXII Олімпійських Ігор 1980 року Олексія Дем’янюка, який трагічно загинув.

Турнір започаткували друзі спортсмена та його син, Дмитро Дем’янюк. Щорічно на ньому збираються 100-150 учасників з різних регіонів України. Результати змагань входять у топ кращих результатів у світі на початку зимового легкоатлетичного сезону.

«Як тренер я, в першу чергу, ставлю за завдання показати учням та молодим спортсменам, як це робиться, як і в нашому виді спорту можна заробляти кошти» – розповів тренер Дмитра Дем’янюка Валерій Лебедюк.

Турнір розпочинається о 10.00 год дитячою програмою, натомість з 15.00 год стартує основний етап змагання. Цього року організатори турніру очікують близько 100 учасників.

«На сьогоднішній день наш турнір виглядає краще, ніж міжнародні аналоги. Я сам маю дуже великий досвід за 18 років у збірній і об’їздив майже всі комерційні турніри по світу. Надалі хочемо рости на рівні учасників змагань. Для цього нам потрібно буде ще залучатись партнерами, спонсорськими коштами, аби ми могли запрошувати топових спортсменів» – наголосив Дмитро Дем'янюк.

У зв’язку з тим, що багато таких спортсменів як Ірина Геращенко, Юлія Левченко, Ярослава Магучіх та Андрій Проценко мали тяжкий сезон і наразі не готові ще брати участь у турнірах, організатори, тим не менше, повідомили про досить цікавий склад учасників. Серед них – олімпійська чемпіонка Наталя Добринська та Ольга Саладуха. Також уперше у заході братиме участь чотирьохразова учасниця Олімпійських ігор з Узбекистану та чемпіонка Азії – Світлана Радзивіл.

«Це дуже тішить, що географія наших змагань росте. На майбутнє будемо розвиватись, розширятись і рости» – додав Дем'янюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.