Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Стрийська

Понеділок, 17 січня 2022, 11:42

У Львові на Стрийській збудують багатофункціональний спортивний комплекс

вул. Стрийська

Цього року у Львові на вул. Стрийській, 199 розпочнуть будівництво багатофункціонального спортивного комплексу "Льодова арена".

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Цього року у Києві, Львові та Дніпрі у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" розпочнуть будівництво спортивних баскетбольних стадіонів. Стадіони збудують для того, щоб отримати право провести в Україні чемпіонат Європи-2025 з чоловічого баскетболу. Зокрема, у Львові на вул. Стрийській, 199 планують збудувати мультифункціональний спортивний комплекс "Льодова арена".

Сьогодні голова Львівської ОДА Максим Козицький під час зустрічі із делегацією Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА - Європа) обговорили проведення будівельних робіт та можливість розселення в області команд. Також делегація огляне місце майбутнього будівництва багатофункціонального спортивного комплексу "Льодова Арена", де планується проведення змагань Євробаскету. 

За словами Максима Козицького, мультифункціональний комплекс "Льодова арена" вміщатиме 10 000 глядацьких місць. На головній залі "Льодової Арени" зможуть відбуватися ігри з зимових видів спорту (хокей, следж-хокей, фігурне катання тощо), а також з баскетболу, волейболу, гандболу, футзалу, тенісу, флорболу.

Також головний зал зможе трансформуватися для проведення змагань із боксу, боротьби, ММА (змішаних бойових мистецтв), східних єдиноборств, важкої атлетики, паверліфтинг, а також проведення культурних заходів. У залах "Льодової арени" зможуть проводитися змагання зі спортивної та художньої гімнастики, спортивних танців, кіберспорту.

Зараз на місці розміщення арени організовані геодезичні роботи. Водночас виготовляють необхідну проєктно-кошторисну документацію. Планується, що в новому спортивному об’єкті встановлять електронну турнікетна система входу для відвідувачів спорткомплексу, облаштують 400 паркомісць для авто та додатково 2500 місць на території нової Арени.

Зазначимо, Львів та Київ претендуватимуть на проведення матчів Євробаскету-2025. Заявки на те, аби провести турнір з Євробаскету, подали Кіпр, Фінляндія, Угорщина, Латвія, Росія і Україна. З цих шести виберуть чотири, які проведуть Євробаскет у вересні 2025 року. Хто проводить чоловічий чемпіонат Європи з баскетболу серед національних збірних у 2025 році стане відомо наприкінці березня 2022 року.

Україна претендує на загальне з іншими країнами проведення групового раунду Євробаскету, а також на те, щоб прийняти матчі плей-офф і фінал чемпіонату Європи. Для отримання права на проведення турніру в Україні має бути побудовано дві сучасні спортивні арени. Для матчів групового раунду місткість залу повинна бути не менше 10 тисяч місць, а для фінального поєдинку − не менше 15 тисяч.

Нагадаємо, у грудні повідомлялося, що за ініціативою Офісу Президента в межах програми "Велике будівництво" на вулиці Пулюя у Львові та у Стрию планують збудувати льодові арени. 

Загалом в Україні мають спорудити 21 таких льодових арен у 19 областях. Львівська і Запорізька області – по два об’єкти.

У 2019 році у Львові створили робочу групу для підготовки заявки від Львова на право приймати зимові Олімпійські ігри у 2030 році. Раніше того ж року міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що Львів боротиметься за право приймати Зимові Олімпійські ігри у 2030 році. 

Також у 2013 році в перелік претендентів на зимові Олімпійські ігри-2022 Міжнародний олімпійський комітет включив заявку Львова, але за рік до оголошення переможця Україна її відкликала. Тоді у Львові, серед іншого, планували збудувати льодові арени для хокею, керлінгу та фігурного катання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.