Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

велике будівництво

https://galinfo.com.ua/news/tryvaie_rekonstruktsiya_shkoly_u_smt_girnyk_375336.html

Понеділок, 17 січня 2022, 14:35

Реконструкцію школи у селищі Гірник за програмою "Велике Будівництво" затягнули майже на рік

велике будівництво

Завершення ремонту школи селища Гірник Львівської області, який почали за програмою президента "Велике будівництво" перенесено з 31 грудня 2021 року на квітень або й вересень 2022 року.  

Про це повідомила Громадська рада міста Червоноград у Фейсбук. 

"Завершити ремонт обіцяли 31 грудня 2021 року. У школі замінили дах, укріпили фундаменти, але внутрішні роботи вчасно не закінчили. Все через зміни й коригування, які постійно вносили в проєкт", – сказано у повідомлені. 

Директорка школи Наталія Маяк у коментарях "Суспільному" зазначила, що реконструкцію завершать до 1 квітня й учні зможуть повернутись до школи. Натомість начальник обласного управління капітального будівництва Роман Калагурський, яке є замовником робіт, спрогнозував, що після усіх коригувань та експертизи реконструкції, ремонтні роботи закінчать не раніше 1 вересня.

 Навчальний процес в усіх класах, крім початкових, у яких є окрема будівля, зараз проводиться у місцевому клубі, сільраді та дитячому садочку. Ще п’ять класів навчаються у другу зміну у приміщені початкової школи, – повідомила Громадська рада.  

Нагадаємо, школа у селищі Гірник – один із п’яти загальноосвітніх об’єктів, які передбачалось реалізувати в межах програми президента «Велике будівництво» на Львівщині в 2021 році. Підрядна організація, яка виконувала роботи – ПП «Спецбуд-захід». Засновники організації – Олійничок Володимир Петрович та Романів Марія Володимирівна.

Проєкт реконструкції передбачав укріплення фундаменту діючої школи, заміну покрівлі, утеплення зовнішніх стін мінераловатними плитами, заміну дверних блоків, влаштування пандусу та відмостки, внутрішні оздоблювальні роботи та встановлення модульної котельні. На реконструкцію було виділено загалом 18 мільйонів 500 тисяч грн з ДФРР та обласного бюджету. 

Програма Велике будівництво передбачала реалізацію таких загальноосвітніх об’єктів на Львівщині мінулого року, окрім школи у селищі Гірник:

– добудова Новокропивницького НВК І-ІІІ ст. та спортивного залу із застосуванням енергозберігаючих технологій в селі Новий Кропивник Дрогобицького району;

– реконструкція з надбудовою Прилбичівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Митрополита А. Шептицького по вул.А. Шептицького, 67 в селі Прилбичі Яворівського району Львівської області;

– школа в селищі міського типу Гніздичів Жидачівського району Львівської області.

– школа I-II ступеня у селі Братковичі Львівського району.

Ці об'єкти були здані в експлуатацію вчасно. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.