Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Валерій Веремчук

lvivrada.gov.ua

Понеділок, 17 січня 2022, 17:16

2021 рік для львівської медицини був, без перебільшення, роком якісних змін – Веремчук

Валерій Веремчук

Валерій Веремчук про медичну галузь Львова у 2021 році.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як заявив голова постійної депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту, депутат Львівської міськради від ВАРТИ Валерій Веремчук, у медичну галузь залучено значні кошти з міського та державного бюджетів, а також благочинні внески, за які вдалось закупити сучасне обладнання, провести ремонтні роботи та створити нові вузькопрофільні відділення (дитяча кардіохірургія, трансплантологія).

"На початку минулого року депутатська комісія охорони здоров’я спільно з головними лікарями провела кілька стратегічних сесій, щоб з’ясувати больові точки кожного медзакладу. Завдяки цьому напрацьовано Стратегію розвитку медичної галузі ЛМТГ та створено три територіальні медичні об’єднання (ТМО). Це дало змогу значно оптимізувати роботу лікарень.

Що змінилось за рік у Першому ТМО, депутати вирішили перевірити на виїзному засіданні, побувавши у лікарні швидкої допомоги.

Зміни, які відбулись за рік в цій лікарні, вражають. Це стало можливим завдяки пріоритетності медицини у 2021 році у Львові.

Бачимо два комп’ютерні томографи в лікарні, новий ангеограф, зараз триває процес закупівлі МРТ. У минулому році ми мали 800 ліжок, сьогодні вже 1400, проводиться анкетування пацієнтів, щоб виявити сильні і слабкі сторони.

Великі зусилля у цих змінах вбачаю адміністрації лікарні і особисто генерального директора Олега Самчука. Адже залучено значні кошти з державного бюджету, міського, благодійників, меценатів. Крок за кроком лікарня набуває європейського рівня, про який ще недавно ми могли тільки мріяти. Зростає кількість унікальних операцій, а смертність падає в рази. Це показує якість, професіоналізм наших лікарів, за що їм велика подяка" – наголосив Валерій Веремчук.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.