Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

матеріали

Фб Львівської облради

Середа, 19 січня 2022, 17:40

Фонди музею Івана Франка в Нагуєвичах поповнили матеріалами на Різдвяну тематику

матеріали

Родина художника Миколи Сліпченка передала частину частину його франкознавчого архіву до музею в Нагуєвичах.

Про це повідомила Львівська обласна рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Напередодні Водохреща фонд музею Івана Франка в Нагуєвичах поповнився матеріалами на Різдвяну тематику із франкознавчого архіву заслуженого художника України Миколи Сліпченка.

"Як відомо, 3 грудня минулого року родина київського художника Миколи Сліпченка передала першу частину його франкознавчого архіву до Нагуєвич. Цього ж разу матеріали містять Різдвяну тематику, зокрема листівки з епістолярію митця, а також його франкознавчу бібліотеку. Скажімо, передано рідкісні листівки з Різдвом Христовим, які художники лише у невеликій кількості виготовляли власноруч один для одного з авторськими підписами чи екслібрисами" – наголосив директор КЗ ЛОР "Адміністрація історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" Богдан Лазорак. 

За його словами, окремої уваги заслуговує рідкісна літографія 1970 року та рисунок-ілюстрація до книги, присвяченої Лесі Українці, а також малюнок до перевидання тексту "Гімну" Івана Франка.

"До певної міри сенсаційним є рисунок 70-х рр., присвячений темі Різдвяної втечі Марії, Йосипа з маленьким Ісусом, що свідчить про те, що художники мали серйозне малярське підпілля в буремні часи радянського тоталітаризму" – підкреслив Богдан Лазорак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.