Регіонали Дрогобича виступили проти ліквідації місцевих шкіл

П'ятниця, 25 січня 2013, 19:12

Голова Дрогобицької міської організації Партії регіонів, депутат Дрогобицької міської ради Сергій Гориславський закликає громадськість, ЗМІ, правоохоронні органи та Львівську облдержадміністрацію втрутитись у ситуацію щодо ліквідації кількох загальноосвітніх шкіл у Дрогобичі.

Про це Варіанти повідомила прес-служба ЛОО Партії регіонів.

Міський голова Дрогобича Олексій Радзієвський та чиновники міської ради ініціюють ліквідацію ЗОШ №8, ЗОШ ЗОШ № 15 та ЗОШ № 11 всупереч вимогам педагогічних колективів, батьківського комітету та учнів, які навчаються у цих школах.

«Місцева влада Дрогобича намагається дезінформувати громаду міста тим, що у питанні шкіл йдеться не про ліквідацію, а про їх реорганізацію. Проте у результаті цієї «реорганізації» де-факто перестануть існувати три школи, приміщення однієї з яких розташоване у центрі міста. Очевидно, чиновники на чолі з мером уже мають «клієнтів» на шкільні приміщення», – припускають дрогобицькі регіонали.

Нагадаємо, у середу, 23 січня, відбулася акція протесту біля Дрогобицької міськради, у якій взяли участь кілька сотень дрогобичан – педагогічні колективи шкіл та батьки учнів, що виступили проти реорганізації навчальних закладів і закликали мера та дрогобицьких депутатів скасувати додаток до ухвали, яким передбачена ліквідація шкіл.

За словами Сергія Гориславського, це уже не перша спроба місцевої влади Дрогобича ліквідувати школи у місті, аби вивільнити приміщення, у яких вони розміщуються задля подальшої «прихватизації» комунального майна.

«Така позиція місцевої влади суперечить позиції Президента Віктора Януковича, який заявив про неприпустимість закриття навчальних закладів, а також Законодавству України. Якщо мер Дрогобича не відмовиться від своїх планів щодо знищення шкіл, ми залишаємо за собою право до акцій непокори», – заявили учасники акції протесту.

Це вже не перша спроба місцевої влади Дрогобича ліквідувати місцеві навчальні заклади. Проте регіоналам Дрогобича разом із громадою міста попередньо вдавалося відстояти школи від ліквідації.

Мітки: Дрогобич, регіони, школи