У Львові старші класи всіх шкіл міста планують перевести на дистанційне навчання

Четвер, 20 січня 2022, 16:14

Старші класи львівських шкіл хочуть перевести на дистанційне навчання через складну ситуацію із коронавірусом та велику кількість хворих учнів.

Сьогодні, 20 січня, у міськраді за результатами засідання штабу оперативного реагування із коронавірусу вирішили запропонувати завтра на розгляд міській комісії з ТЕБ і НС перевести старші класи шкіл Львова на дистанційне навчання та призупитити проведення масових заходів.

Зокрема, на найближчих два тижні пропонується:

- перехід старшої школи (5-11 класи) на дистанційне навчання;

- робота секцій, гуртків, позашкілля, музичних та мистецьких шкіл – на дистанційне навчання;

- звернення до організаторів подій – утриматись від подій та заходів, які можливо перенести на інший час;

- посилення контролю за протоколами у роботі сфери послуг, торгових центрів, ринків.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, станом на сьогодні найскладніша ситуація з поширенням коронавірусу є серед дітей: близько 15% учнів львівських шкіл хворі на Covid-19, знаходяться на самоізоляції або мають ГРВІ; з 15 січня до сьогодні заповненість лікарні "Охматдит" збільшилась з 36% до 69%; вперше дітей з Covid-19 розпочали госпіталізовувати в колишню лікарні на Орлика у зв’язку зі збільшення динаміки поширення коронавірусу саме серед дітей.

"Питома вага дітей в загальній кількості хворих сягнула 10% і продовжує збільшуватись (під час попередніх хвиль була на рівні 5%). Тривожною є ситуація і в школах: станом на сьогодні за результатами кількості хворих учнів і вчителів – 8 шкіл самостійно прийняли рішення перейти на дистанційне навчання; на самоізоляції 3 618 учнів (17 січня було – 440); мають респіраторні захворювання – 8625 учнів; 125 класів, де були зафіксовані випадки ковіду, – учнів скеровано на самоізоляцію (загалом таких є 40 шкіл, де є класи з самоізоляцією)" – написав Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім цього, 10% водіїв громадського транспорту Львова та 8% працівників сфери життєзабезпечення міста мають підтверджений коронавірус або підозру на Covid-19.                                

Нагадаємо, з 19 січня через зростання випадків інфікування коронавірусом Львівську область віднесли до "помаранчевої" зони.

Мітки: COVID-19, Андрій Москаленко, карантин у Львові, коронавірус, новини львова, школи Львова