Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проект

візуалізація

П'ятниця, 1 березня 2024, 11:00

Ріел таки розпочне у березні будівницвто школи на Левандівці

проект

У Львівській міськраді дозволил збільшити відсоток забудови та висоту навчального закладу, який компанія "Ріел" зобов'язалася звести у своєму ЖК.

Про це повідомив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету.

Сьогодні, 1 березня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради обговорювали містобудівні умови та обмеження, які видав головний архітектор міста.

За його словами, у березні будівельна компанія "Ріел" планує розпочати будівництво дошкільного навчального закладу з початковою школою на вул. Я. Гніздовського, 75-А та вул. Рудненській, 8 у своєму ЖК.

Зазначимо, містобудівні умови на зведення цього комплексу компанія отримала ще у 2019 році, на ділянці активно забудовують житлові будинки, однак досі не розпочинали будівництво обіцяного садочку та школи.

"Останній раз ці містобудівні умови видавалися 4 серпня, але потрібно збільшити відсоток забудови, це має бути більший навчальний заклад. Також збільшити висоту, для того щоб розмістити всі необхідні функції для району Левандівка в цій будівлі" – пояснив Антон Коломєйцев.

Крім цього, у грудні минулого року компанії РІЕЛ дозволили збудувати ще один будинок у цьому ЖК на Левандівці

Нагадаємо, у грудні на сесії міськради депутати перенесли питання, щодо дозволу компанії "Ріел" забудувати ділянку ТзОВ Шкіряне підприємство "Світанок", оскліьки забудовник за попередньо опрацьованими ними ділянках, де вже виросли житлові квартали не виконує свої обіцяні інвестиційні зобов'язання.

Зазначимо, на цій ділянці, що зареєстрована на вулиці Рудненській, 8 компанія "Ріел" зводить новий 14-поверховий житловий комплекс, дозвіл на будівництво якого вона отримала ще у 2019 році.  Однак за документами будівництво проводить підприємство "Львівський міський молочний завод". Тоді у компанії виник конфлікт з міськрадою, через те, що забудовник проігнорував вимогу щодо будівництва транспортної розв'язки.

У серпні 2023 року виконком дозволив звести на вул. Я. Гніздовського та вул. Рудненській дитячий садочок з початковою школою на 180 та 150 місць.

Також додамо, що Команія Ріел хоче збудувати у Львові дві нові школи з садочками на Левандівці та вулиці Хмельницького.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.