Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

депутатська делегація

lvivrada.gov.ua

Вівторок, 25 січня 2022, 14:07

Зінкевич про роботу громадського транспорту у Вроцлаві

депутатська делегація

Депутат міськради Ігор Зінкевич розповів про роботу громадського транспорту у Вроцлаві: швидкість, порядок, виконання графіку.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутат ВАРТИ, голова комісії транспорту Львівської міської ради Ігор Зінкевич в складі депутатської делегації відвідав м. Вроцлав (Польща).

Візит був приурочений святкуванню ХХV «Вроцлавської куті», організованої Головою Вроцлавського кола Об’єднання українців Ігорем Саламоном та Генеральним консульством України у Вроцлаві, яке нещодавно почало свою роботу.

Подія зібрала чимало гостей: представників органів влади Вроцлава, депутатського корпусу Львова, духовенства, вищих навчальних закладів, бізнесу, дипломатів.

За повідомленням Генерального консульства України, в рамках заходу підписано Меморандум між НУ «Львівська політехніка» та Вроцлавським університетом щодо проведення у травні 2022 року конференції, присвяченій позитивним сторінкам історії українсько-польських відносин.

Ігор Зінкевич розповів, що між Львовом і Вроцлавом уже 20 років діє угода про партнерство. У Вроцлаві проживає велика українська громада – близько 100 тисяч. Активно діють українські товариства та церква. У громадському транспорті фактично функціонує, крім польської, три мови: англійська, німецька і українська.

«Мене, як голову комісії транспорту, цікавило, як працює громадський транспорт у Вроцлаві, адже це може бути зразком для нас. У Вроцлаві курсує експрес-сіті, наземне метро, над яким ми зараз працюємо і ідею якого я постійно ставлю на порядок денний. Весь громадський транспорт об’єднаний під один електронний квиток. Місячний абонемент на весь транспорт коштує 100 злотих на всі види громадського транспорту. А ціна одноразової поїздки у Вроцлаві становить 23 грн ( 3,20 злотих ). Швидкість, порядок, не перевантаженість, виконання графіку – просто вражає. Це те, до чого ми маємо прагнути» – наголосив Ігор Зінкевич.

У ході зустрічей члени делегації визначили пріоритети співпраці партнерських міст на найближчу перспективу та домовились про візит-відповідь на День міста Львова.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.