Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

артефакти

ФБ Городецького

Середа, 26 січня 2022, 12:24

Речі євреїв з львівського гетто викупили на аукціоні і передали до музею Бабин Яр

артефакти

Киянин викупив на аукціоні та передав у Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" особисті речі єврейських сімей, знайдені в одному з будинків на вул. Лемківській у Львові.

Про це повідомив Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" на своїй Фейсбук-сторінці.

Киянин Євген Городецький викупив на аукціоні та передав у Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" особисті речі єврейських сімей: документи періоду німецької окупації, мезуза з оригінальною вкладкою, два тфіліни з листами Тори, фотографії, листівки, книги. Речі знайшли в одному з будинків на вул. Лемківській у Львові, який у період Другої світової війни знаходився на території Львівського гетто. 

Як розповів Євген Городецький на своїй Фейсбук-сторінці, речі передали в музей "Бабин Яр" для подальшого зберігання і вивчення. 

"Ці речі знайдено на горищі будинку на вулиці Лемківській у Львові. Номеру будинку ми не знаємо, вочевидь, продавцю фотографій є що приховувати. Але ми знаємо, що дім був на території львівського гетто. Поблизу Янівського концтабору" − повідомив Євген Городецький.

Речі, які передали у музей, випадково побачив на онлайн-аукціоні фотограф Арсеній Герасименко. Їх викупили за 35 062 грн.

Пізніше продавець і запропонував купити ще одну колекцію за 28 000 грн. Городецький придбав другу частину знайденого на горищі будинку на вул. Лемківській на аукціоні за 10 000 грн.

Євген Городецький припускає, що речі знайшли під час виконання ремонтних або будівельних робіт. Колекція налічує понад 100 різних документів з прізвищами людей.

Нагадаємо, у 2019 році В Instagram створили акаунт Eva.Stories про життя 13-річної дівчинки під час Голокосту, який знімали у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.