Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 26 січня 2022, 14:45

МОЗ ініціює перевірку лікарень, які не підвищать розмір зарплати для медиків

медичний заклад у Львові

МОЗ перевірить всі медичні заклади, які з січня не підвищили заробітну плату своїм працівникам.

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров'я ініціює перевірку медичних закладів України щодо дотримання виплат нових окладів лікарям, які підняли з 1 січня цього року.

За словами міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою встановив базову заробітну плату для медичних працівників на рівні – 13 500 гривень для медичної сестри та 20 тисяч – для лікаря. 

"Ситуація, коли на рахунках лікарні лежать десятки мільйонів гривень залишку, а при цьому медичний колектив працює за мінімалку – абсолютно неприпустима. Тому МОЗ ініціюватиме проведення Держаудитслужбою перевірки кожної медичної установи, яка у своїх звітах демонструватиме неспроможність виплатити нову базову заробітну плату. Так само перевірки чекатимуть і на ті лікарні, в яких керівники примусово намагаються перевести медиків на неповну ставку, при цьому залишаючи працювати повний робочий день" – заявив Віктор Ляшко.

Він додав, що Міністерство охорони здоров’я створило контакт-центр, де зможна отримати відповіді щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров'я, госпітальних округів та виплат базової заробітної плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.