Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 28 січня 2022, 12:05

У Львові схвалили програму заходів щодо підготовки до національного спротиву

Львів

Виконком Львівської міськради схвалив Програму заходів щодо підготовки Львівської МТГ до національного спротиву на 2022-2024 роки.

Сьогодні, 28 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради схвалив Програму заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки.

Програма спрямована на "реалізацію завдань національного спротиву в частині розвитку територіальної оборони, підготовки, всебічного інформування та залучення громадян України до національного спротиву".

Програма розрахована на три роки та передбачає реалізацію наступних заходів:

- провадження заходів національно-патріотичного виховання для учнів шкіл Львівської міської територіальної громади (зокрема проведення навчань серед учнів 8-11 класів щодо поведінки зі зброєю та стрільби, облаштування нових та модернізація наявних тирів у школах, проведення серед учнів навчань з тактичної оборони, домедичної допомоги, базових навичок самооборони, орієнтування на місцевості);

- підготовка та реалізація навчань з базового військового вишколу для мешканців Львівської міської територіальної громади з метою організації територіальної оборони (проведення навчань щодо поводження зі зброєю, стрільби та домедичної допомоги для працівників виконавчих органів, комунальних підприємств, установ та закладів, депутатів Львівської міської ради, організованих колективів підприємств/установ);

- створення комунальної інфраструктури для забезпечення потреб у підготовці мешканців Львівської міської територіальної громади до територіальної оборони та національного спротиву (створення комунального стрілецького полігону та облаштування баз для проведення навчань з домедичної допомоги);

- матеріально-технічне забезпечення бази пункту управління штабу району територіальної оборони та батальйону територіальної оборони;

- проведення роботи з інформування мешканців Львівської МТГ щодо можливих загроз та порядку дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій;

- забезпечення безперебійної життєдіяльності Львівської МТГ в умовах виникнення надзвичайної ситуації.

Фінансування програми здійснюватиметься коштом видатків бюджету Львівської МТГ та інших джерел фінансування, не заборонених законодавством України.

Тепер Програму заходів щодо підготовки Львівської міської територіальної громади до національного спротиву на 2022-2024 роки винесуть для розгляду та затвердження на найближчій сесії Львівської міської ради.

Також за окремим розпорядженням Львівського міського голови у Львові створять координаційну раду з питань територіальної оборони.

Нагадаємо, територіальну оборону Львівської області очолив підполковник Валерій Курко.

Додамо, з 2022 року на Львівщині має працювати сім регіональних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Зазначимо, з 1 січня 2022 року в Україні набув чинності закон про основи національного спротиву, складовою якого є територіальна оборона, рух опору та підготовка українців до національного спротиву.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.