Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Понеділок, 31 січня 2022, 10:28

В Україні набув чинності наказ про обов'язкову вакцинацію для медиків, чиновників та комунальників

вакцинація на Львівщині

Сьогодні набув чинності наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію, згідно з яким невакцинованих працівників певних професій не допускатимуть на роботу.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Сьогодні, 31 січня, в Україні набув чинності наказ МОЗ щодо обов'язкової вакцинації від коронавірусу для медиків, комунальників та місцевих чиновників.

Зокрема, працівникам органів місцевого самоврядування, державних і комунальних закладів охорони здоров’я та різних комунальних установ та організацій потрібна хоча б одна доза щеплення від коронавірусу. Інакше їх відсторонятимуть від роботи без збереження заробітної плати.

Однак ця вимога не стосується тих, хто має абсолютні протипоказання до щеплень від коронавірусу та медичний висновок на підтвердження цього.

Обов’язковим щеплення є для:

- працівників центральних органів виконавчої влади;

- місцевих державних адміністрацій;

- освітян;

- працівників стратегічно важливих об’єктів.

Зазначимо, цей список обов'язкових для вакцинації професій мав набути чинності ще 20 січня, однак але дату перенесли на 31 січня. До цього обов'язковій вакцинації від коронавірусу підлягали працівники закладів соцзахисту, Укрпошти та Укрзалізниці.

Додамо, раніше в Україні змінили схеми змішування вакцин від коронавірусу, а у МОЗ спрогнозували, що нова хвиля коронавірусу в Україні триватиме з кінця січня по квітень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.