Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 11 січня 2022, 15:00

Пік нової хвилі коронавірусу в Україні припаде на лютий − Кузін

коронавірус

Міністерство охорони здоров'я прогнозує, що нова хвиля коронавірусу в Україні триватиме з кінця січня по квітень.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю ВВС News Україна.

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що з кінця січня почнеться нова хвиля поширення коронавірусу, пік якої припаде на лютий, а спад − на березень-квітень.

"Ми ще не бачимо погіршення епідситуації. Скоріше спрацьовує післясвятковий період, коли люди відкладали похід до лікаря.

За нашими прогнозами, черговий сплеск буде, починаючи з кінця січня. У цей час буде більше Омікрону. Пік припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня" − повідомив Ігор Кузін.

Кузін зазначив, що тривалість і розмах нової хвилі залежатимуть від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу.

Показники смертності, за словами головного санлікаря, залежатимуть від багатьох факторів, основним із яких є кількість вакцинацій. 

"За даними наукових досліджень, щеплення захищає від важкого перебігу хвороби й від смерті. Ми маємо доволі амбітні плани з вакцинації − принаймні 70% дорослого населення до кінця 2022 року. Тобто кількість смертей буде залежати від темпів вакцинальної кампанії.

Ми не очікуємо, що 2022 рік буде гіршим, ніж 2021-й за кількістю нових випадків або кількістю смертей" − додав Ігор Кузін.

Нагадаємо, з квітня в Україні дітей віком від п'яти років можуть почати вакцинувати від коронавірусу. Також уряд має напрацювати механізм отримання тисячі за вакцинацію для дітей від 12 до 18 років.

Додамо, в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх охочих віком від 18 років через 6 місяців після завершення повного курсу вакцинації.

За весь час у Львівській області бустерну дозу вакцини від коронавірусу отримали 402 особи. А наприкінці січня у Дії з'явиться Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою вакцини від коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.