Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 10 січня 2022, 16:17

Зеленський хоче поширити свою тисячку на пубертат

Володимир Зеленський

Уряд має напрацювати механізм отримання тисячі за вакцинацію для дітей від 12 до 18 років.

Про це повідомила пресслужба Президента України. 

Сьогодні, 10 січня, президент Володимир Зеленський поставив Кабінету міністрів поширити програму "єПідтримка" з виплати однієї тисячі гривень через додаток "Дія" на українців віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid-19.

Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, станом на сьогодні понад 6,7 мільйона українців подали заявки на отримання допомоги за програмою "єПідтримка". На рахунки українців уже перераховано 6 млрд грн.

У межах програми громадяни скористалися 1 млрд грн, із яких на книжки було витрачено 35% коштів, кіно – 29%, залізничні квитки – 13%, театри – 12%, спортклуби – 7,5%. Розробляється порядок запровадження категорії "ліки" для повністю вакцинованих людей віком понад 60 років.

Нагадаємо, програма "єПідтримка" стартувала 19 грудня 2021 року. Тисячу гривень від держави може отримати кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат, використати який можна на подорожі, книги, культурно-спортивні заходи.

З другої половини січня програму мають розширити – українці, старші за 60 років, зможуть витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Податки з цих грошей платити не потрібно і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

Додамо, цю тисячу гривень українці найчастіше витрачають на книжки та кіно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.