Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Зеленський

Вівторок, 14 грудня 2021, 11:08

Пенсіонерам дозволили витратити тисячу Зеленського на ліки

Володимир Зеленський

Вакциновані українці від 60 років зможуть на "тисячу Зеленського" придбати ліки.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що повністю вакциновані українці віком від 60 років у січні зможуть витратити тисячу гривень, яку даватимуть за повну вакцинацію у рамках програми "єПідтримка", на ліки.

"Доручив уряду забезпечити, щоб громадяни у віці 60+ могли використати 1 тисячу гривень від держави за соціальними напрямками, зокрема на купівлю ліків. Механізми мають бути напрацьовані протягом тижня, а використання – вже з січня. Хочу окремо зазначити, щоб розвіяти передбачувані страшилки від телевізійних "ванг" і "нострадамусів": "єПідтримка" буде повністю забезпечена фінансово. А діятиме вона достатньо часу, щоб кожен міг скористатися своєю тисячею" – написав Зеленський.

Нагадаємо, програма "єПідтримка" стартує з 19 грудня. Раніше повідомлялося, що на них можна буде купувати книги.

Додамо, у листопаді цього року Володимир Зеленський заявляв, що кожен, хто пройде повний курс вакцинації від коронавірусу, отримає від держави тисячу гривень.

Пізніше стало відомо, що цю тисячу гривень не видаватимуть готівкою, гроші нараховуватимуть через додаток "Дія" як сертифікат, використати який можна буде лише на подорожі чи культурно-спортивні заходи.

Тисячу гривень повністю вакцинованим українцям розпочнуть нараховувати наприкінці цього та впродовж наступного року, податки з цих грошей платити не доведеться і на нарахування субсидії вони не вплинуть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.