Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Видавництво Старого Лева

starylev.com.ua

Вівторок, 1 лютого 2022, 12:10

Український інститут книги ощасливив ВСЛ на майже 3 мільйони гривень

Видавництво Старого Лева

Український інститут книги замовив у Видавництва Старого Лева понад 25 тисяч книг для поповнення бібліотечних фондів вартістю 2,7 мільйона гривень.

Минулого року державна установа Міністерства культури – "Український інститут книги" придбав через систему ProZorro у ТзОВ "Видавництво Старого Лева" 25 917 книг для поповнення бібліотечних фондів.

Вартість закупівлі становила 2 739 330 грн.

Згідно з документом, Український інститут книги замовив 54 творів різних авторів по 459 та 498 одиниць.

Зокрема, по 459 книг придбали 25 творів: "Айвенко, або Чоловіки – це...", "Бентежні", "Вгору сходами, що ведуть униз", "Вибачте, на мене чекають", "Відьми за кордоном", "Вільні малолюдці", "Вічний календар", "Глиняні ноги", "Діти їхні", "Експрес до Ґаліції", "Ерік", "Жінка без гробівця. Розповідь про мою тітку", "За стіною", "Залізна вода", "Крадій часу", "Магнетизм", "Нормальні люди", "Острови поміж течій", "Перше слідство імператриці", "Саме час знову запалити зірки", "Свято, яке завжди з тобою", "Смерть лева Сесіла мала сенс", "Спитайте Мієчку", "У дикій глушині", "Український Майдан, російська війна. Хроніка та аналіз Революції Гідності".

Ще 29 творів Український інститут книги придбав по 498 штук. Це: "Аліса Андерсен не плаває", "Банк", "Великодня історія", "Вулиці. Прогулянка по наймальовничіших вулицях світу", "Дев'ять життів Крістофера Чанта", "Джуді Муді й талісман невдачі", "Гучна зимова сплячка", "Дівчина онлайн: соло", "Друзі Вовчика", "Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Слідство під час канікул", "Емі і Таємний Клуб Супердівчат. На сцені", "Ківі Ківі", "Клуб червоних кедів. Ми the best", "Ключ від Позасвіття", "Куди і звідки", "Любов, дідусь і помідори", "Малюк Санта", "Маленькі історії Великих Людей. Фернан Магеллан", "Мій братик-телезірка летить у космос", "Місія "Порятунок": ведмеді", "Містельфи", "Містраль", "Муся та бабуся", "Муха, дзвоник і Різдво", "Найщасливіше Левеня", "Привид, який не міг заснути", "Світ у вулкані. Книга перша: Срібний і червоний", "Сем, без проблем", "Трикутник Зевса".

Всі ці книги замовник мав отримати до кінця 2021 року.

Зазначимо, закупівлю провели за переговірною процедурою, тому що саме це видавництво має виняткові авторські права на книги, які вирішила купити державна установа.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Видавництво Старого Лева" зареєстроване з 2005 року у Львові. Його засновниками є львівське ТзОВ "Холдинг емоцій "!Фест" (власники – львівські ресторатори Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасімов) та львівська письменниця й головна редакторка видавництва Мар'яна Савка.

Нагадаємо, у 2019 році львівське "Видавництво Старого Лева" продало права на публікацію двох своїх книжок російському видавництву "Манн, Іванов і Фарбер", а у 2018 році – на публікацію книжок львівської дитячої письменниці Галини Вдовиченко російському видавництву "АСТ". 

Також, у 2014 році "Видавництво Старого Лева" видало першу за 11 років російськомовну книжку в знак протесту проти "спекуляції над мовним питанням".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.