Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Галина Вдовиченко

Понеділок, 12 березня 2018, 13:28

У Росії видали книги львівської письменниці

Галина Вдовиченко

Російська видавнича група "АСТ" видала дитячі книги львів'янки Галини Вдовиченко.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив власник і засновник видавництва "O.K. Publishing" Олександр Кириленко. Йдеться про книги "36 і 6 котів" та "36 і 6 котів-детективів".

Авторка книг Галина Вдовиченко у відповідь на допис Олександра Кириленка прокоментувала ситуацію:

"В той час коли путінська пропаганда намагається показати українську культуру другорядною та неповноцінною, є люди, які перекладають і видають українські книжки, зберігаючи в них національний колорит, позначаючи, що саме в Україні вперше було видано цю книжку, а згодом отримують від своїх маленьких читачів добрі відгуки. Це аргумент проти впевненості тих, хто пнеться довести неспроможність усього українського – від держави до культурного продукту. Я хочу, щоб сусідські діти зростали зокрема й на наших книжках, щоб любили їх. Менше буде проблем у майбутньому.

Я знаю, що я роблю для своєї країни. Багатьма речами і вчинками. І десятками тисяч гривень, переведеними на рахунки тих, хто їх у теперішніх умовах потребує, і книжками, зокрема й "Маріупольським процесом" про теперішню війну, який теж колись буде перекладений російською. Не треба мене вчити любити те, що я люблю без "помічників"".

Нагадаємо, Галина Вдовиченко – львівська журналістка і письменниця. У 2015 році "Видавництво Старого Лева" видало її книгу "36 і 6 котів", торік – "36 і 6 котів-детективів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.