Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Золочівський лісгосп

dbr.gov.ua

Середа, 2 лютого 2022, 16:17

ДБР завершило розслідування щодо вирубки лісу на території Золочівського лісгоспу

Золочівський лісгосп

Посадовці лісгоспу і місцеві підприємці незаконно вирубали ліс на понад 2,5 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідчі територіального управління ДБР Львова завершили розслідування щодо шести посадовців ДП "Золочівське лісогосподарство", двох підприємців та однієї фізичної особи, яких ще у 2021 році викрили на незаконній вирубці лісу.

Станом на сьогодні обвинувальний акт слідчі ДБР направили до суду.

Як наголосили у ДРР, лісник та власник пилорами на Львівщині організували злочинну групу, до якої залучили помічника лісничого, чотирьох майстрів лісу, підприємця, який за угодою здійснює заготівлю деревини, водія вантажівки, який перевозив дерева з місць порубок до пилорами.

"Організована злочинна група орудувала у період з квітня по серпень 2021 року на ввірених службовим особам ділянках лісництва. За цей час вони незаконно зрубали понад 300 дерев різних порід. Навколишньому природному середовищу завдано шкоду на загальну суму понад 2,5 млн гривень" – йдеться у повідомленні.

Усіх учасниківцієї змови звинувачують у незаконній порубці, перевезенні та зберіганні лісу, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України), а посадовців – ще й у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. ч. 1, 3 ст. 365 КК України).

Додамо, у 2020 році на території Львівської області загинули 622 га лісів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.