Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Неля Васюта

Фб Васюти

Четвер, 3 лютого 2022, 16:57

Час оголосити відкритий конкурс на посаду керівника управління освіти – Неля Васюта

Неля Васюта

Депутатська комісія освіти і науки міськради закликає оголосити відкритий конкурс на посаду керівника управління освіти.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Як зауважила заступниця голови комісії освіти і науки, депутатка фракції ВАРТА Неля Васюта, упродовж минулого року робоча група працювала над розробкою Стратегії розвитку освіти Львівської громади.

Однак цей процес з незрозумілих причин призупинився, незважаючи на проблеми, які чи не щодня постають перед навчальними закладами, – дистанційне навчання, висока захворюваність серед дітей через ковід, безпека в навчальних закладах, замінування. Разом з тим, уже певний час посада керівника управління освіти вакантна. Наразі її займає виконуюча обов’язки начальника, яка суміщає дві посади, позаяк є ще начальницею відділу освіти Галицького та Франківського районів.

«Це подвійне навантаження на одну людину не виправдане і не доцільне. Немає людини відповідальної за всі процеси. Відтак ми просимо міського голову оголосити відкритий конкурс на посаду керівника освіти. Крім цього, раніше планувалось прийняти Стратегію розвитку освіти у 2021 році, однак документ досі не готовий, робочі групи не засідають. У документі мало б бути зазначено, як забезпечити безпеку дітей в школах та ДНЗ, який алгоритм дій при небезпечних ситуаціях. Також важливо звернути більшу увагу на розвиток інклюзії, інтеграцію дітей з інвалідністю в освітній процес. Адже в деяких школах немає навіть пандусів та ресурсних кімнат" – наголосила Неля Васюта.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.