Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівська ОДА

ФБ Львівської ОДА

Четвер, 3 лютого 2022, 15:30

Влада Львівщини планує восени впровадити Е-квиток

Львівська ОДА

Львівська ОДА планує, що мешканці Львівщини зможуть сплачувати проїзд безконтактно вже восени, однак точної дати коли саме це відбудеться її представники не назвали.   

Заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко повідомив, що для запуску Е-квитка в громадському транспорті міських та приміських маршрутів області Львівська ОДА повинна провести конкурс на визначення компанії, яка впроваджуватиме систему безоплатного проїзду, після чого ця компанія виконає роботи по встановленню валідаторів у траспорті та запуску Е-квітка. 

Бучко зазначив, що заявки до тендеру прийматимуть до 4 березня, а результати розглянуть 10 березня. Попередні вкладення від інвесторів визначені в сумі до 2 млн гривень.

Він також розповів, що встановити валідатори планують після проведення конкурсу і на потрібно мінімум півроку.

«Однією з умов є власне встановлення валідаторів. Як вже зазначили, це більше тисячі транспортних засобів. Як мінімум півроку ми відведемо на облаштування валідаторів в кожному автобусі. Це найкоротший термін, коли може запрацювати ця система», - заявив Юрій Бучко сьогодні на брифінгу у Львові.

Отож мінімальний термін заврешення робіт - це вересень. 

Начальник управління транспорту та зв’язку Степан Рудницький повідомив,що для участі в конкурсі можуть звернутися інвестори з Львівщини та інших міст (Київ, Тернопіль, Івано-Франківськ, Маріуполь). 

Заступник голови Львівської ОДА з питань цифровізації Олександр Кулепін зазначив, що систему, за якою можна сплатити проїзд через валідатор, обере інвестор, який виграє тендер.

«Залежить від того, який інвестор переможе, та з якими умовами. Це частина їхньої пропозиції: наскільки гнучку систему вони хочуть запропонувати та як вони аргументують чому та інша система краща», - пояснив він.

Кулепін додав, що варіанти проїзних документів пропонуватимуть керівництва транспортних підприємств. 

«За нашими умовами ми закладали те, що за бажанням можна створювати проїздні документи на певний час, щоб на ринку автоперевізників могла бути така конкуренція, коли одні можуть запропонувати місячні, дешевші, вигідніші. Ми плануємо надати їм такі інструменти», - доповнив він.

Кулепін зазначив, що мешканці Львова зможуть використати свою абонементну картку однаково для проїзду громадським транспортом міста та Львівщини. 

"Ми обговорили те, щоб не дублювати те, що робить Львівська міськрада, бо людям буде зручно користуватися однією карткою для всього транспорту", - додав Кулепін.

Нагадаємо, повний запуск електронного квитка у Львові планують в червні.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.