Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Західноукраїнський дитячий медичний центр

loda.gov.ua

Четвер, 3 лютого 2022, 13:38

У Львові запрацює клініка дитячої онкології

Західноукраїнський дитячий медичний центр

Сучасне відділення порятунку онкохворих пацієнтів мають відкрити 15 лютого цього року.

Про це повідомили на сайті Львівської обласної ради.

Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку облаштували у комунальному закладі Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».

Робота над відділенням тривала два роки, у 2021 році для цього з обласного бюджету виділили 23 мільйони гривень. Клініку обладнають потужною технікою, щоб вона змогла ефективніше проводити лікувально-діагностичні процедури для онкохворих дітей.

У Львівській облраді наголосили, що щорічно при стартових потужностях у Клініці дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку зможуть проводити до 15 операцій з трансплантації.

«Щороку допомоги трансплантологів потребують близько 200 дітей в Україні, третина з них мешканці Західного регіону. За кордоном для наших громадян така операція коштує в середньому 200 тисяч євро. Колектив медиків новоствореного відділення переконаний, що при стартових потужностях зможуть робити 12-15 трансплантацій протягом року» – йдеться у повідомленні. 

Новина створена в рамках проєкту «Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа», який реалізується ГО «Атом» у партнерстві з ІА «Варіанти» за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС «Прямуємо разом». Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.