Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

П'ятниця, 4 лютого 2022, 16:23

НАЗК приписало підпорядкувати сектор з питань доброчесності та запобігання корупції Садовому

Львівська міськрада

НАЗК пропонувало внести припис щодо встановлення підпорядкування сектору з питань доброчесності та запобігання корупції Львівському міському голові.

Про це йдеться в акті планової перевірки організації роботи із запобігання і виявлення корупції у Львівській міській раді (апарат та її структурні підрозділи), який оприлюднили на сайті НАЗК 27 січня.

З 27 жовтня 2021 року по 8 грудня 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції провело в апараті та структурних підрозділах Львівської міськради планову перевірку. Перевірку проводили за 2018-2021 роки.

Як йдеться в акті, за результатами перевірки пропонувалося внести голові Львівської міської ради Андрію Садовому припис НАЗК щодо виведення уповноваженого підрозділу з підпорядкування департаменту "Адміністрація міського голови" та встановлення підпорядкування уповноваженого підрозділу керівнику органу − Львівському міському голові.

Також Положення про сектор з питань доброчесності та запобігання корупції департаменту "Адміністрація міського голови" Львівської міської ради мали привести у відповідність до вимог законодавства.

Наразі у Положенні про сектор з питань доброчесності та запобігання корупції, затвердженому 22 жовтня 2021 року вказано, що "сектор є підзвітним і підконтрольним міській раді, виконавчому комітету міської ради, Львівському міському голові".

Зазначимо, всього за результатами перевірки НАЗК виявило у Львівській міськраді порушення п'яти норм Закону України "Про запобігання корупції", зокрема: 

- неповідомлення НАЗК про випадки неподання чи несвоєчасного подання декларацій; 

- незабезпеченні впровадження механізмів заохочення та формування культури повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень;

- нестворення спеціальної електронної пошти та спеціальних телефонних ліній для повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.

Відповідно до документа у Львівській міськраді мали провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Львівської міськради вимог закону про запобігання корупції.

Також Львівська міська рада має забезпечити дотримання вимог Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій.

Нагадаємо, торік Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 14 адмінпротоколів щодо міського голови Львова Андрія Садового.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.