Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 10 березня 2021, 14:14

НАЗК виписало Садовому 14 адмінпротоколів (оновлено)

Андрій Садовий

НАЗК відкрило на Андрія Садового 14 адмінпротоколів.

Про це повідомила прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

За останні два тижні Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 84 адміністративних протоколи. Серед них – 14 адмінпротоколів щодо міського голови Львова Андрія Садового.

Зокрема, 14 адмінпротоколів щодо Андрія Садового склали за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

У НАЗК зазначили, що адмінпротоколи вже скерували до суду, однак деталі порушень не повідомили.

Як розповів на своїй сторінці у Фейсбуці Андрій Садовий, усі ці адмінпротоколи стосуються листів, які у 2020 році він скеровував на підтримку керівниці управління комунальної власності Інни Свистун, якій у травні минулого року прокуратура звинуватила службовій недбалості, що потягнула за собою недоотримання майже 1,2 млн грн бюджетом міста. Того ж року суд поновив її на посаді. 

"Минулого року прокуратура поставила під сумнів правильність ухвали міської ради про знижку для ГО... Але проти керівниці управління комунальної власності все ж відкрили кримінальне провадження... Я звернувся до 280 депутатів, Прем'єр-міністра, Генерального прокурора, НАБУ, Президента, ДБР, акцентуючи на абсурдності таких звинувачень. Бо прокуратура не має жодного права втручатись у господарську діяльність міської ради, яка здійснюється в абсолютній відповідності до чинного законодавства. Натомість прокуратура звернулась до НАЗК через те, що я начебто втручаюсь у їхню діяльність, бо своїми зверненнями роблю цю справу публічною. І у відповідь на мої листи склали на мене 14 протоколів" – пояснив Садовий.

Нагадаємо, Андрій Садовий є міським головою Львова з 2006 року, на місцевих виборах у 2020 році за нього проголосували 62,8% львів'ян, а у 2015 році на місцевих виборах він втретє переміг з 62% голосів. У березні 2019 року Садовий заявив, що більше не буде балотуватися у міські голови Львова.

У грудні 2020 року депутати встановили умови оплати праці міського голови Львова у 2021 році.

У 2019 році Садовий задекларував 1,03 млн грн зарплати, а його дружина – 7,2 млн грн доходу та 2 млн грн у банку на рахунках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.