Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ОДА

П'ятниця, 4 лютого 2022, 17:00

Львівська ОДА не надала НАЗК інформації для внесення до Реєстру корупціонерів

Львівська ОДА

Львівська ОДА не надала НАЗК інформації для внесення до Реєстру корупціонерів, порушення усунули під час планової перевірки.

Про це йдеться в акті планової перевірки організації роботи із запобігання і виявлення корупції у Львівській обласній державній адміністрації (апарат та її структурні підрозділи), який оприлюднили на сайті НАЗК 27 січня.

З 27 жовтня 2021 року по 8 грудня 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції провело в апараті та структурних підрозділах Львівської ОДА планову перевірку. Перевірку проводили за 2018-2021 роки.

Як йдеться в акті, за результатами перевірки виявили порушення Закону України "Про запобігання корупції", що полягає у ненаданні Національному агентству інформації для внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

Порушення усунули під час перевірки. А НАЗК рекомендувало Львівській ОДА забезпечити дотримання вимог закону щодо надання цієї інформації.

Також за результатами перевірки у Львівській ОДА виявили факти непроведення перевірки своєчасності подання двома суб’єктами декларування декларацій та не повідомлення НАЗК про три випадки неподання декларацій.

Львівській ОДА пропонувалося забезпечити дотримання вимог закону під час проведення перевірки факту подання/своєчасності подання декларацій та повідомлення НАЗК про випадки неподання декларацій.

Додамо, у Львівській ОДА виявили недотримання обов'язкових вимог до мінімальної штатної чисельності уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції. Штат підрозділу мали збільшити на одну особу.

Нагадаємо, НАЗК пропонувало внести припис щодо встановлення підпорядкування сектору з питань доброчесності та запобігання корупції Львівському міському голові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.